AJUTOR PENTRU TURISM: TVA DE 5% - comunicat oficial

Aflam lucrari noi, altele decat cele care tin de contabilitate si asimitate acesteia;

Moderators: ragazza_esuberante, crstmol

Post Reply
dmldone
Site Admin
Posts: 5546
Joined: Thu Nov 23, 2006 11:38 am
Location: Tg-Jiu
Contact:

AJUTOR PENTRU TURISM: TVA DE 5% - comunicat oficial

Post by dmldone » Sat Sep 15, 2018 9:22 am

Ministerul Turismului a stabilit, în concordanță cu planul de acțiune al Guvernului pentru perioada septembrie-decembrie 2018, mai multe măsuri pentru îmbunătățirea activității sectorului de turism din România.

Printre aceste măsuri se numără aplicarea cotei de TVA de 5% pentru domenii precum: cazarea în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcţie similară, inclusiv închirierea terenurilor amenajate pentru camping, serviciile de restaurant şi de catering, cu excepţia băuturilor alcoolice, altele decât berea, activităţile sportive, recreative si distractive. Turismul va avea cea mai mică cotă a TVA dintre toate sectoarele economice.

De asemenea, o altă măsură care vine în întâmpinarea stimulării turismului din România dar și cu efecte asupra sănătății populației va fi deblocarea turismul balnear prin redevențe ZERO pentru apa geotermală și apa minerală natural utilizată pentru consumul populației la buvetele publice.

În plus, autoritățile locale și societățile comerciale vor putea accesa bani din fondul de investiții, banii destinați special dezvoltării și modernizării statiunilor balneare.

Estimarea Guvernului pentru dezvoltarea turismului balnear prevede investiții de minim 1 miliard de euro prin proiecte în următorii 10 ani.

Sectorul turistic balnear avea nevoie urgent de aceste măsuri în contextul în care o treime dintre izvoarele termale şi minerale ale Europei sunt în ţara noastră.

Ministerul Turismului va definitiva Legea Turismului, actul normativ prin care vor fi stabilite liniile directoare de funcționare a serviciilor în domeniul turismului, o lege care va avea ca principal scop promovarea României ca destinație turistică și creșterea numărului de turiști autohtoni și străini. Un prim pas, în acest sens a fost făcut prin memorandumul de descentralizare în sectorul de turism, care a fost deja adoptat de guvern , astfel autoritățile locale urmează să preia o parte dintre atribuțiile ministerului.


Sursa - http://turism.gov.ro/web/2018/09/03/tur ... -tva-de-5/

Post Reply

Return to “Lucruri interesante”