Declaratie de inregistrare fiscala pers. fizice - cod 020

Aspecte practice. Probleme si neintelegeri. Exemple de calcul din realitatea cotidiana cu privire la impozitul pe venit.

Moderators: ragazza_esuberante, crstmol

Post Reply
dmldone
Site Admin
Posts: 5568
Joined: Thu Nov 23, 2006 11:38 am
Location: Tg-Jiu
Contact:

Declaratie de inregistrare fiscala pers. fizice - cod 020

Post by dmldone » Thu Oct 23, 2008 2:40 pm

Potrivit OMFP 262/2007 - Declaratia de inregistrare fiscala/de mentiuni pentru persoanele fizice romane - are urmatorul model.

http://discutii.mfinante.ro/static/10/A ... 0_2007.pdf


click pe link pentru model si instructiuni.

Se completează de persoanele fizice, altele decât cele care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere. Se utilizează la atribuirea codului de identificare fiscală şi eliberarea certificatului de înregistrare fiscală, precum şi la actualizarea informaţiilor. Declaraţia se depune direct sau prin împuternicit/reprezentant fiscal, la registratura organului fiscal competent, sau la poştă prin scrisoare recomandată. Organul fiscal competent este: pentru contribuabilii care se înregistrează direct sau prin împuternicit: organul fiscal în a cărui rază teritorială îşi are domiciliul fiscal contribuabilul sau, în cazul depunerii declaraţiei de menţiuni, organul fiscal în a cărui rază teritorială se află sursa de venit; pentru contribuabilii care se înregistrează prin reprezentant fiscal: organul fiscal competent pentru administrarea persoanei impozabile care are calitatea de reprezentant fiscal

Post Reply

Return to “Impozitul pe venit”