Platitor de TVA sau neplatitor

Modul de calcul. Declarare. Plata. Cum tinem evidenta acestor impozite si taxe. Aspecte practice. Intrebari si raspunsuri.

Moderators: crstmol, ragazza_esuberante

Post Reply
costanflorin
Coffe-drinker
Posts: 1
Joined: Tue Mar 30, 2010 2:27 pm

Platitor de TVA sau neplatitor

Post by costanflorin » Tue Mar 30, 2010 2:36 pm

Buna ziua , vin si eu cu o intrebare deoarece nu gasesc nici o lege in asa ceva , poate imi dati D-voastra vreo solutie .
De curand am luat o companie Romaneasca , care colaboreaza cu o companie din Franta , activitatea conform contractului este pe teritoriul francez . Mai exact 7031 - Servicii Imobiliare , acesta factureaza lunar catre compania din Franta valoarea 5.000 EURO , Societatea viind neplatitoare de TVA nici pana in ziua de azi ea fiind deschisa din 2007 , legea spune ca atingand plafonul de 35.000EURO ai termen 10 zile sa depui 010 sa te declari platitor de TVA , mai nou legea spune ca daca ai activitati intracomunitare devii platitor TVA lunar !Patronul acestei firme i s-a spus ca el nu devine platitor de TVA deoarece are regim special , iar pragul de 35.000 EURO nu este valabil in situatia lui , asta fiind spusa de fosta contabila . Nu am mai lucrat cu asa ceva pana acum , aveti vreo idee despre asa ceva ??

Multumesc anticipat !

Post Reply

Return to “Impozite si taxe locale”