Costul de productie si costul complet - comparatii

Procedee de repartizare a cheltuielilor indirecte ale locurilor de cheltuieli asupra purtatorilor de costuri; Procedee de separare a cheltuielilor de productie; Procedee de calcul al productiei de fabricatie interdependenta; Procedee de calcul al costului pe unitatea de produs;

Moderators: crstmol, ragazza_esuberante

Post Reply
dmldone
Site Admin
Posts: 4030
Joined: Thu Nov 23, 2006 11:38 am
Location: Tg-Jiu
Contact:

Costul de productie si costul complet - comparatii

Post by dmldone » Tue Oct 28, 2008 9:37 am

Costul de producţie sau de prelucrare al stocurilor, precum şi costul de producţie al imobilizărilor cuprind cheltuielile directe aferente producţiei, şi anume: materiale directe, energie consumată în scopuri tehnologice, manoperă directă şi alte cheltuieli directe de producţie, precum şi cota cheltuielilor indirecte de producţie alocată în mod raţional ca fiind legată de fabricaţia acestora.

Costul complet cuprinde costul de producţie plus cheltuielile generale de administraţie şi cheltuielile de desfacere, repartizate raţional.
Alte cheltuieli se includ în costul bunurilor, lucrărilor, serviciilor numai în măsura în care reprezintă costuri suportate pentru a aduce stocurile în forma şi în locul în care se găsesc în prezent.
Stiri contabile la zi, legislatie, modele acte - http://www.cabinetexpert.ro/http://www.contabilgorj.ro/ - http://www.gorjcontabilitate.ro/
http://www.contabilii.ro/
http://www.bagatare.ro/

Post Reply

Return to “Procedee de calculatie a costurilor”