Fisa de post ospatar - model orientativ

Cadrul legislativ.

Moderators: ragazza_esuberante, crstmol

Post Reply
dmldone
Site Admin
Posts: 5568
Joined: Thu Nov 23, 2006 11:38 am
Location: Tg-Jiu
Contact:

Fisa de post ospatar - model orientativ

Post by dmldone » Wed Nov 26, 2008 7:07 pm

Denumire post: Ospătar
Locul desfăşurării muncii: sediul social/punct de lucur
Subordonare: Şefului de sală


Relaţii funcţionale: cu bucătarul, barmanul, ceilalţi ospătari - sau cu alt personal, conform cu cele descrise în Regulamentul de organizare şi funcţionare şi Regulamentul de ordine interioară.
Scopul postului: titularul postului are rolul de a asigura servirea impecabilă a clienţilor cu produsele/mâncărurile/băuturile comandate de către aceştia.

Activităţi principale:
• preluarea comenzilor de mâncare şi băutură într-o manieră eficientă şi profesionistă;
• acordarea atenţiei cuvenite şi asigurarea unor servicii ireproşabile clienţilor;
• cunoaşterea meniului astfel încât să poată oferi în orice situaţie informaţii competente cu privire la felurile de mâncare, tacâmuri şi băuturi.
• supervizează activitatea picolilor şi a personalului responsabil de curăţenie

Sarcini şi îndatoriri specifice:
• servirea exemplară a clienţilor;
• îndeplinirea altor sarcini curente atribuite de către superiorul direct, în concordanţă cu necesităţile imediate ale unităţii.
• asumarea responsabilităţii pentru corectitudinea întocmirii şi încasării facturilor;
• răspunderea pentru calitatea serviciilor oferite.

Autoritatea postului:
• Este autorizat să asigure servirea impecabilă a clienţilor cu produsele/mâncărurile/băuturile comandate de către aceştia.

Cerintele postului:
• diplomă de calificare în domeniu;
• experienţă de minim 1 an ca ospătar;
• cunoştinţe medii de limba engleză;
• aspect fizic plăcut, prezenţă agreabilă, amabilitate, solicitudine;
• atitudine pozitivă şi conciliantă în relaţiile cu clienţii şi colegii;
• disponibilitate pentru compromisul constructiv.

Deplasări:
• Frecvenţa: -
• Condiţii asigurate: -


Condiţii de muncă:
- în sediul unităţii;
- program normal de lucru, în schimburi.

Salarizare: Salariul brut lunar, plus sporurile negociate.

Facilităţi: tichete de masă/masina
Sancţiunile aplicate pentru nerespectarea sarcinilor de serviciu conform rigorilor prevăzute în fişa de post sunt descrise pe larg în Regulamentul intern (ROI).





S.C. ……………………… Am luat la cunoştinţă,
Director General
……………………………. ………..………………………………

Data:...................................

Post Reply

Return to “Codul muncii”