legat de facturi fiscale, duplicate si nu numai , ajutor...

Pagina celor care nu stiu de unde sa inceapa o contabilitate. Contabilitate pentru cei care sunt la inceput de drum. Basic Accounting.

Moderators: crstmol, ragazza_esuberante

Post Reply
sandamaria
Coffe-drinker
Posts: 1
Joined: Thu Sep 01, 2011 7:11 am

legat de facturi fiscale, duplicate si nu numai , ajutor...

Post by sandamaria » Thu Sep 01, 2011 7:46 am

:!: :?: :!: :shock: buna ziua, sunt consilier juridic si am nevoie de sfatul si ajutorul dvs.

tema : institutie publica ...achizitie directa produs....

furnizorul a transmis factura fiscala pe fax cu stampila si semnatura lor dar scanate la dimensiuni mai mici...ne-au promis ca trimit factura in original prin posta.....furnizorul se afla in bucuresti..noi in provincie......

la un control am aratat ce aveam din partea furnizorului, urmand sa le prezentam originalul care fusese transmis prin posta, de furnizor catre noi.

a trecut controlul, furnizorul ne-a spus ca a trimis factura prin posta si nu stie ce s-a intamplat cu ea....am solicitat duplicat sau sa ne scoata din calc. exemplaru nostru din nou ...nu a transmis nimic.
ptr ca a trecut mai bine de o luna, personal m-am deplasat la buc.
surpriza foarte mare a fost ca nici macar nu se sinchisisera sa ne trimita factura , exemplarul noastru, prin posta, in original..pur si simplu nu au trimis-o deloc mintind execrabil...

problema :
controlul ne-a cerut copie de pe factura pe care am prezentat-o la control.
a urmat raportul de control unde ni se cerea duplicatul facturii aceleia cu semnatura si stampila miscorata legalizata...
mentionez inca o data ca noi am primit-o asa pe fax de la furnizor...
ulterior daca am ridicat in original factura, exemplarul nostru,normal ca am legalizat 2 ex.copia facturii original si am trimis-o la echipa de control....nu scria pe original duplicat, pentru ca nu se pierduse factura, ci din nesimtire, cred, furnizorul nu a trimis-o deloc, a trebuit sa merg eu dupa ea.

problema mare: am primit cerere de lamurire la treaba cu factura in sensul ca de ce nu am predat copii legalizate de pe duplicatul facturii...

(eu, consilier juridic, am citit Ordinul 3512 (Anexa 1, parte E. pct.41-49) unde se precizeaza ca duplicat se elibereaza doar in caz de distrugere, furt, pierdere a unei facturi, ori eu mi-am recuperat factura)

ajutorul dvs. : va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns:
ce sa le spun eu la oamenii astia din echipa de control?
pentru ca le-am zis adevarul de fiecare data, acum ma duc sa le prezint si factura in original sa vada ca nu mintim. am dat la note justificative de innebunesc...contabilii de la institutia unde lucrez, 6 la nr. nu stiu ce sa faca, dau din umeri, la mine problema este dpdv juridic simpla, dar cred ca difera interpretarea...este si o problema penala? noi chiar nu am mintit cu nimic.
ce D-zeu sa mai justific acum?
dpdpv contabil ce ar fi de facut, tinand cont de ce am scris mai sus? , multumesc foarte mult !

Post Reply

Return to “SA INVATAM CONTABILITATE”