Facturi combustibil+stoc materiale

Pagina celor care nu stiu de unde sa inceapa o contabilitate. Contabilitate pentru cei care sunt la inceput de drum. Basic Accounting.

Moderators: crstmol, ragazza_esuberante

Post Reply
HMARIA
Coffe-drinker
Posts: 0
Joined: Thu Mar 24, 2011 9:54 am

Facturi combustibil+stoc materiale

Post by HMARIA » Sat Mar 19, 2011 12:45 am

Buna ziua,

Sunt nou pe forum si sper ca am ales sectiunea corecta pentru problemele mele.

Va scriu din postura unui angajat al unei agentii de publicitate cu aprox. 15 angajati.
1. Noua contabila imi cere factura la fiecare bon fiscal, indiferent de valoare, chiar si la cele de combustibil.
i.) Aud in stanga si in dreapta ca pana la aprox. 100 lei se accepta doar bon fiscal, fara factura. Asa este ?
ii.) Exista o solutie gen contract intre noi si o benzinarie astfel incat sa alimentez numai de la acea benzinarie iar la sfarsit de luna sa imi trimita factura pentru toate bonurile fiscale emise in acea luna ?
Sau orice alta solutie care sa ma scuteasca de stat 20 de min. la benzinarie, la fiecare alimentare, ca sa scot factura.
Contabila spune ca singura varianta este cea cu card de combustibil dar nu ne incadram pentru ca nu consumam >3000 de litri/luna.
2. De curand am inceput si productia publicitara si contabila vrea sa faca bon de consum pentru fiecare material, PENTRU FIECARE ROLA.
Mai clar, daca am 10 role de hartie de 120g/mp si 10 role de hartie de 180g/mp trebuie sa fac 20 de bonuri de consum. Nu sunt suficiente 2 bonuri de consum, unul pentru hartie de 120g si altul pentru 180g, in conditiile in care lungimea si latimea rolelor sunt aceleasi pentru fiecare si sunt cunoscute.
Toate bune, dar ce ma fac atunci cand voi avea 100 role de hartie de 120g, 76 role de 180g, 145 role hartie lucioasa etc. Merg la birou doar ca sa fac bonuri de consum ? Ca nu mai am timp sa muncesc...

Va multumesc anticipat pentru timpul acordat citirii acestui mesaj,
G.

cojocaru.florina
Coffe-drinker
Posts: 1
Joined: Mon May 02, 2011 5:39 pm

Re: Facturi combustibil+stoc materiale

Post by cojocaru.florina » Mon May 02, 2011 5:44 pm

Bonurile de combustibil se accepta in orice valoare. Mai exista solutia achizitionarii anticipate de BCF. Pentru asta trebuie sa contactati un reprezentant OMV (eventual intrati pe site-ul lor). Pentru restul cumparaturilor, este obligatorie factura, indiferent de valoare. Bonurile de consum se pot face cumulat, pentru mai multe bucati din materialele folosite, in functie de modul de folosire. Cam tarziu, dar sper sa va fie de folos raspunsul meu. :)

Post Reply

Return to “SA INVATAM CONTABILITATE”