SRL - comert imbracaminte

Pagina celor care nu stiu de unde sa inceapa o contabilitate. Contabilitate pentru cei care sunt la inceput de drum. Basic Accounting.

Moderators: ragazza_esuberante, crstmol

Post Reply
joe17
Coffe-drinker

SRL - comert imbracaminte

Post by joe17 » Thu May 20, 2010 5:24 pm

Buna ziua! Am citit si am tot citit prin forumuri si am gasit o multime de variante despre costurile infiintarii unei firme (postate in diferite perioade).. Am simtit totusi nevoia, avand in vedere
ca intentionez sa-mi deschid un magazin si sa infiintez un SRL cu obiect de activitate - comertul cu haine , sa vin
sa va cer ajutorul si asteptam o varianta actuala, corecta a acestui demers.. Asa ca am urmatoarele nedumeriri:
1. Cat costa si cat dureaza infiintarea unui SRL cu acest obiect de activitate ?
2. Care sunt pasii necesari ce trebuie parcursi? (de la registrul comertului pana la ANAF..etc)
3. Care sunt actele necesare (o lista actualizata pt anul de gratie 2010, in care ne aflam) ce-mi trebuie ? (am auzit de act constitutiv, autorizatie de mediu, pompieri etc..astept varianta corecta)
4. Mai este necesara o autentificare la notariat, avocat pt aceste acte, sau le pot pune si eu la punct si depune
personal la ONRC (filialal de judet)??
5. Daca SRL-ul il infiintez inainte de a inchiria spatiul comercial, ce pot folosi ca dovada de spatiu? Merge actul imobilului unde locuiesc? Se poate modifica ulterior acest detaliu si daca da, este dificila aceasta modificare?

Totodata, mai am niste nelamuriri : odata deschis SRL-ul , chiar daca nu am nici un angajat, nici macar pe mine, trebuie sa platesc cei 5,5 % la CAS obligatoriu? Dar la pensie, sau somaj?
Iar in cazul in care angajez personal, trebuie sa platesc 5,2% pt mine, ca angajator si 5,5% pt angajat? Mai trebuie platite si alte taxe pe an (in afara de astea si impozit)?

Si inca ceva : in momentul in care achizitionez marfa de peste granita, un stat UE, unde si cand platesc TVA-ul? Si cand si cum se recupereaza TVA-ul respectiv?

Si foarte important : daca spre ex. modific pretul de la o zi la alta, trebuie declarat acest fapt undeva? (primarie, fisc, sau e de ajuns ca se vede in contabilitate)? Exista un plafon al adaosului per produs in Romania?

Va multumesc anticipat, pentru ajutor si astept opinia voastra!

O zi placuta!

Post Reply

Return to “SA INVATAM CONTABILITATE”