Page 1 of 1

facturi verzi

Posted: Sun Feb 28, 2010 2:35 pm
by Dumitru Jeanina
buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu o informatie privind modul de pastrare al facturilor (albastru , rosu , verde ).
As dori sa stiu daca exista o procedura conform cod fiscal 2010 pentru pastrarea facturilor verzi (din cate am inteles eu in legea155 -facturare -nu ar mai fi nevoie de pastrarea facturilor verzi si nici de semnarea si stampilarea facturilor ).
In cazul in care factura se emite in 3 exemplare si toate 3 parasesc sediul firmei ,doresc sa stiu ce se intampla in cazul unui audit ?


multumesc anticipat

Re: facturi verzi

Posted: Wed Mar 10, 2010 9:58 pm
by delia
Un exemplar din factura trebuie sa ramana la societate intrucat aceasta este documentul care sta la baza inregistrarii in contabilitate a tranzactiei (vanzarii). Intradevar nu este obligatorie stampilarea facturilor emise.

Re: facturi verzi

Posted: Sat Oct 16, 2010 8:05 pm
by iaro
facturile intocmite in 3 exemplare ( fostele facturi tipizate) erau in trei culori:
-albastru - merge la client (in contabilitatea celui care a achizitionat produsele de pe factura);
-rosu - ramane la furnizor (cel care a intocmit factura pentru bunurile livrate);
-verde - ramane la cotor (pentru o ulterioara reconstituire in caz ca se pierd celelalte exemplare, respectiv celalbastru sau cel rosu, si va trebui sa fie realizata o copie dupa acel document justificativ)
facturile intocmite in doua exemplare (netipizate) se emit in doua exemplare, una la client alta la furnizor, fie manual, fie cu mijloace electronice.
Nesemnarea si nestampilarea facturilor se aplica doar acelora eliberate prin sisteme electronice de calcul (livrate prin e-mail) si numai daca intre partile implicate (furnizor si client) exista un contract de vanzare-cumparare a bunurilor ce fac obiectul emiterii facturilor.