Ma confrunt cu urmatoarea problema:am preluat ptr.prima data contabilitatea unui ONG (un mic club sportiv de sah).Am vrut sa fac bilantul si sa preiau balanta veche.Aici mi-am dat seama ca unul din conturile utilizate de vechea contabila (contul 455) nu mai exista acum.In fapt , anul trecut cand clubul a organizat un mic turneu de sah la copii,toate cheltuielile ocazionate n-au putut fi asigurate din sponsorizari ca de obicei si atunci unul din asociati a decontat el aceste sume.Nemaiexistand contul 455 la ONG cred ca cel mai indicat ar fi ca acesti bani sa stea in contul 4581 "Decontari din operatii in participatie – pasiv".Ma poate ajuta cu aceasta problema?
Mai am o intrebare legata de bilant:acest club trebuie sa faca bilantul prescurtat?Consider ca nu este organizatie nonprofit de utilitate publica,intrucat nu a facut nici un demers pentru a se inregistra ca societate de utilitate publica.
Multumesc.
CONTABILITATE O.N.G.
Moderators: ragazza_esuberante, crstmol
-
- Coffe-drinker
Re: CONTABILITATE O.N.G.
Buna,
Am vazut ca tii contabilitatea unei asociatii de sah, as vrea sa te intreb cum ai intregistrat plata premiilor. Multumesc
Ema
Am vazut ca tii contabilitatea unei asociatii de sah, as vrea sa te intreb cum ai intregistrat plata premiilor. Multumesc
Ema
Re: CONTABILITATE O.N.G.
Buna ziua,
Am si eu o intrebare daca se poate. Vreau sa reactivez un club sportiv ce a fost deschis in 1997 dar ultimul bilant efectuat este inchis la 31.12.1999. Activitatea s-a sistat si nu s-a mai depus absolut nimic. Ma puteti ajuta cu o indrumare ceva, cam care ar fi pasii de urmat? Banuiesc ca s-au strans ceva amenzi pentru nedepunere bilant s.a.m.d. dar stiam ca acestea se prescriu dupa 5 ani. Ce ar trebui sa fac mai intai de toate?
Am si eu o intrebare daca se poate. Vreau sa reactivez un club sportiv ce a fost deschis in 1997 dar ultimul bilant efectuat este inchis la 31.12.1999. Activitatea s-a sistat si nu s-a mai depus absolut nimic. Ma puteti ajuta cu o indrumare ceva, cam care ar fi pasii de urmat? Banuiesc ca s-au strans ceva amenzi pentru nedepunere bilant s.a.m.d. dar stiam ca acestea se prescriu dupa 5 ani. Ce ar trebui sa fac mai intai de toate?