CONTABILITATE O.N.G.

Pagina celor care nu stiu de unde sa inceapa o contabilitate. Contabilitate pentru cei care sunt la inceput de drum. Basic Accounting.

Moderators: ragazza_esuberante, crstmol

Post Reply
munteanu violeta
Coffe-drinker

CONTABILITATE O.N.G.

Post by munteanu violeta » Sat Apr 25, 2009 7:15 pm

Ma confrunt cu urmatoarea problema:am preluat ptr.prima data contabilitatea unui ONG (un mic club sportiv de sah).Am vrut sa fac bilantul si sa preiau balanta veche.Aici mi-am dat seama ca unul din conturile utilizate de vechea contabila (contul 455) nu mai exista acum.In fapt , anul trecut cand clubul a organizat un mic turneu de sah la copii,toate cheltuielile ocazionate n-au putut fi asigurate din sponsorizari ca de obicei si atunci unul din asociati a decontat el aceste sume.Nemaiexistand contul 455 la ONG cred ca cel mai indicat ar fi ca acesti bani sa stea in contul 4581 "Decontari din operatii in participatie – pasiv".Ma poate ajuta cu aceasta problema?
Mai am o intrebare legata de bilant:acest club trebuie sa faca bilantul prescurtat?Consider ca nu este organizatie nonprofit de utilitate publica,intrucat nu a facut nici un demers pentru a se inregistra ca societate de utilitate publica.
Multumesc.

emoscalu
Coffe-drinker

Re: CONTABILITATE O.N.G.

Post by emoscalu » Tue Apr 28, 2009 9:35 am

Buna,
Am vazut ca tii contabilitatea unei asociatii de sah, as vrea sa te intreb cum ai intregistrat plata premiilor. Multumesc
Ema

Crofesor
Coffe-drinker

Re: CONTABILITATE O.N.G.

Post by Crofesor » Wed Feb 03, 2010 10:18 am

Buna ziua,

Am si eu o intrebare daca se poate. Vreau sa reactivez un club sportiv ce a fost deschis in 1997 dar ultimul bilant efectuat este inchis la 31.12.1999. Activitatea s-a sistat si nu s-a mai depus absolut nimic. Ma puteti ajuta cu o indrumare ceva, cam care ar fi pasii de urmat? Banuiesc ca s-au strans ceva amenzi pentru nedepunere bilant s.a.m.d. dar stiam ca acestea se prescriu dupa 5 ani. Ce ar trebui sa fac mai intai de toate?

Post Reply

Return to “SA INVATAM CONTABILITATE”